Büntet a Facebook egy wordpress bővítmény miatt

Csakhogy a Facebook büntet érte!

Néhány hónappal ezelőtt olyan WordPress bővítményt próbáltam keresni, ami a blogomban írt cikkeket automatikusan posztolja a Facebook és Twitter oldalaimon.

Nagyon megörültem, amikor erre a célra számos megoldást találtam! Íme az egyik WordPress bővítmény: Social Media Auto Publish.

A bővítmény egyébként gyönyörűen működik, a megírt cikket képpel és hivatkozással együtt megjeleníti mind a Facebook, mind a Twitter oldalamon.

Megosztom a Pinteresten!

WordPress bővítmény nélkül nagyobb sikerre számíthatsz!

A nagy öröm, hogy spórolok néhány percet a Facebook bejegyzésekkel, sajnos nem tartott sokáig… Arra lettem figyelmes, hogy ezeknek az automatikusan osztott cikkeknek nagyon gyalázatos az elérése. Mi több! Egyenesen nulla!

Ellenben a máshonnan osztott cikkek látogatottsága tűrhető, vagy egyenesen jó volt – nyilván témától függően, kit mi érdekel.

Ekkor elkezdtem utánajárni a dolgoknak.

Az alábbi képen ugyanannak a cikkemnek a megosztását láthatod. Az elsőt a bővítmény automatikusan osztotta meg, elérése 0. A másikat a cikk végén található megosztás gombbal osztottam meg 1 perccel később. Rövid idő alatt több, mint 200 embert ért el.

Nagyszerű dolog, ha automatizálni tudjuk a folyamatokat – de mint ez az eset is mutatja: nem mindig érdemes. Néha jobb a kitaposott úton járni…

választóvonal