Szeretnél fényképet hozzáadni a hozzászólásaidhoz, illetve a bejegyzés szerzőjének adatlapjához? Alapesetben a WordPress az úgynevezett Gravatar képet használja. Érdemes létrehoznod egy gravatar profilt – így számos weboldalon a fényképeddel jelenhetsz meg egy-egy hozzászólásodnál, ha a gravatarnál regsiztrált email címet használod.

Gravatar létrehozása

Egyszerű módja tehát a kép hozzáadásának Gravatar profil létrehozása. Ez azonban nem feltétlenül oldja meg a “problémát” – ok, most már a szerzőnél és a Te hozzászólásaidnál szerepel a fotód, de nem minden hozzászólónak van gravatarja, így náluk továbbra is az alapból beállított ikon jelenik meg – ami nem biztos, hogy tetszetős.

Egyéni fényképek beállítása

Ilyenkor használhatsz egy nagyon egyszerű kis bővítményt, a WP User Avatart. Nemcsak saját fotót tudsz feltölteni a saját profilodhoz, de a felhasználóidnak is lehetővé tudod tenni, hogy saját fotót töltsön fel a profiljához. Az alap esetben meghatározott ikont is testre tudod szabni, bármilyen ikont feltölthetsz, ami igazodik honlapod arculatához.