INspirációs tábla készítése a Paint programmal




Megosztom a Pinteresten!

Készítsünk egy csajos, pink inspirációs táblát!

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy akár a honlapod színvilágához, akár egy-egy szoba kifestéséhez, átalakításához inspirációs táblát készíts, kövesd ezt a lépésről-lépésre útmutatót, hogy Photoshop nélkül, a Paint program használatával készüljön el a sajátod.

Arra érdemes lélekben felkészülnöd, hogy 1-1 tábla elkészítése nem 5 perc. Először is, egy eddig esetleg ismeretlen számítógépes programot fogsz kipróbálni. Másodszor, nem biztos, hogy a legelső elkészített inspirációs táblával elégedett leszel. Lehet, hogy mégsem pont olyan színeket szeretnél, lehet, hogy közben egy újabb szín is az eszedbe jutott, sőt, az is előfordulhat, hogy annyi ötleted van, hogy abból úgy érzed, lehetetlen egyetlen használható színskálát készíteni. Egy szó mint száz, lehet, hogy több napodat is igénybe veszik a színek, de a végeredmény majd magáért beszél!

Mire lesz szükséged?

Inspirációs tábla sablonra (INNEN tudod letölteni), a Pinterestre (az ehhez az inspirációs táblához készített Pinterest táblámat ITT tudod megnézni), a Paint nevű programra (Start menü > Kellékek > Paint), a képzeletedre és fantáziádra.

 

1. LÉPÉS

Inspiráció gyűjtése, Pinterest tábla készítése

Legelső lépésként regisztrálj a Pinteresten (beléphetsz Facebook-kal is), ha korábban még nem tetted volna. Készíts egy táblát ehhez a projekthez. Erre fogunk képeket keresni a Pinteresten és a világhálón. Csak beírod a kulcsszavaidat a Pinterest vagy a Google keresőbe – akár a színt, akár bármi mást, pl. vintage, romantikus, stb. – és elkezded gyűjteni a képeket a Pinterest tábládra. Nyilván azokat tűzd ki, amik tetszenek, amit el tudnál képzelni a honlapodon,  a szobád dekorációjaként, vagyis abban a projektben, amihez a táblát készíted.

Pinterest tábla készítése nélkül is belevághatsz, és rátérhetsz a második lépésre. Bár a Pinterest táblám nélkül lehet, hogy fel sem tűnt volna, hogy a pink mellett milyen jól mutat ez a zöldes, kékes, türkizes árnyalat. 🙂

2. LÉPÉS

A megfelelő képek kiválasztása, és szerkesztése

kepmetszo

 

Ha megnézed az inspirációs tábla sablont, láthatod, hogy mindössze 5 képre lesz szükségünk. A sok-sok összegyűjtött képből válaszd ki azt az ötöt, amit használni fogsz. 

Nyisd meg a Pinterestben azt a képet, amit használni szeretnél az inspirációs táblán.

A Képmetsző segítségével vágd ki a képnek azt a darabját, amit az inspirációs táblán használni szeretnél. A bal oldali kép esetében csak a gombokra volt szükségem, csak azt a darabot vágtam ki.

 

A Képmetsző másolás ikonját használd, majd a Paintben megnyitott üres sablonba illeszd be a képet. Ezt ezután már csak a helyére kell igazítani.
Egyetlen dolog nem fog csak menni a Képmetsző és Paint használatával: a kör alak metszése. De tökéletesen megfelelő oda is egy négyzet, vagy téglalap alakú kép.

2. lépés

Ha véletlenül nincs Képmetsző programod (amit kétlek), akkor a Print Screen gombot használva, a Paint programba beillesztve tudod szerkeszteni a képet. Ilyenkor célszerű a Paint-et duplán megnyitni, hogy ne kelljen állandóan menteni-megnyitni a munkánkat. A paintben ugyanis nem lehet egyszerre két munkafelület nyitva.

 

3. LÉPÉS

Színek a Paint-ben

3. lépés

 

Miután az összes képet beillesztettük sablonunkba, elérkeztünk a legizgalmasabb ponthoz: leszedjük a színeket a képekről. Ezt a pipetta eszközzel tudjuk megtenni. A színekkel addig kísérletezz, amíg a Neked legjobban tetsző árnyalatot el nem csíped.

A festékes vödör segítségével színezd ki az inspirációs tábla tetején lévő kis négyzeteket – mindegyiket különböző árnyalattal.

Azt érdemes még az elején eldönteni, hogy melyik szín lesz a fő színed. Ahhoz keress több árnyalatot. Kiegészítő színed is lehet több, csak arra vigyázz, nehogy a végén túl tarka legyen a palettád.

 

Ha elkészültél az inspirációs tábláddal, kérlek oszd meg velünk a művedet a hozzászólás részben!

 

Végeredmény