Új honlap vs régi honlap

Gyakran találkozom olyan vállalkozókkal (vállalkozónőkkel), akik vállalkozásuk indításakor felismerik ugyan, hogy szükséges az online jelenlét, és szeretnének egy honlapot cégüknek – azonban nem tudják, merre is induljanak el. A leggyakoribb probléma, amivel szembetalálják magukat, hogy nincsenek százezreik egy új honlapra, arculat kialakítására, logó készíttetésére – gyakran összedobnak egyet, nem gondolva bele abba, hogy egy elavult, marketing szempontokat nélkülöző, régi honlap később sok bosszúságot okozhat – sokkal nehezebb és hosszú távon drágább lesz újragondolni.

Ilyenkor négy út lehetséges:

  1. A vállalkozónak nem lesz honlapja – majd ha nagyobb lesz a cég, majd ha lesz elegendő bevétel. Persze a vállalkozó tudja jól, hogy hatalmas bevételi forrástól eshet így el.
  2. Elkezdi maga összerakni a weboldalt. Erre ma már számos lehetőség van:
    – havi díjas szolgáltatások, ahol fix sablonból választva összerakhatjuk az oldalunkat (csak kérdem én: hol van itt az arculatunk???)
    – elkezdik kitanulni valamelyik CMS rendszert – WordPresst, Joomla!-t, Drupalt – ami hosszú távon jó megoldás lehet, de hány óra hosszat bajlódik az oldallal? Vajon talál olyan sablont, ami engedi kialakítani a saját arculatát?
  3. Keres valakit, aki összedob neki egy honlapot ingyen, vagy pár ezer forintért.
  4. Keres valamilyen pénzügyi megoldást, és nem a véletlenre, hanem szakemberre bízza honlapja kialakítását.

22+1 tipp, hogy TE jó döntést hozz!

Régi honlap – új arculat

Valéria a harmadik csoportba tartozott: pár ezer forintért – szó szerint – összedobtak neki egy honlapot. A probléma nem is ezzel volt, hanem azzal, hogy a honlap alakításához, tartalommal való feltöltéséhez nem kapott hozzáférést.

Mikor először beszélgettünk a honlapjáról, az egy elavult információkat tartalmazó oldal volt olyan email címmel, amihez Valériának nem volt hozzáférése, a friss tartalom mellett hiányzott a kapcsolatfelvétel lehetősége, a hírlevél-feliratkozás, a magyar jogszabályoknak való megfelelés.

Valéria kérése az volt, hogy frissítsem fel a honlapot. Olyat szeretne:

  1. ahol a látogatók fel tudnak iratkozni hírlevélre,
  2. az oldalon keresztül be tudnak jelentkezni masszázsra
  3. és ami a legfontosabb: aminek a tartalmát később egyedül is tudja frissíteni.

Elkezdtem kialakítani a vállalkozás arculatát, a Pinterest segítségével rengeteg inspirációt gyűjtöttem, összeszedtük a színeket, képeket. A munka még folyik, az inspirációs táblát viszont megosztom Veletek.

GS Design Moodboard - masszazsvali.hu Megosztom a Pinteresten!

választóvonal

Töltsd le a 22+1 tippet, hogy ne dobj ki fölöslegesen pénzt az ablakon!

(Kezdő) vállalkozóként Te is saját honlapon gondolkodsz?

Még nem döntötted el, hogyan is kezdj neki?

Van már egy régi honlapod, amivel elégedetlen vagy? Frissítenéd, újragondolnád az egészet?

 

Segítek átgondolni, újragondolni a honlapoddal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket!

Kérem a 22+1 tippet!

Kérem a következőket: