Frissítés után

Milyen gyakran frissíted a honlapodat?

Na nem a tartalmat, hanem a wordpress-t, a bővítményeket, sablonodat.

Jó esetben havonta. Ez nem is árt, fontos, hogy az oldalad biztonságban legyen.

Mi az a két fontos dolog, amire figyelj frissítéskor?

Készíts biztonsági mentést!

A biztonsági mentést a legtöbb szolgáltatónál lehet automatizálni, így ha ezt megtetted, elég azt ellenőrizned frissítés előtt, hogy mikor készült a kérdéses biztonsági mentés. Ha rendszeresen frissíted honlapod tartalmát, akkor érdemes a wp-admin felületeden export file-t készíteni (Eszközök > Exportálás) – ezzel csak a tartalmat mented, viszont hasznos lehet, ha régebbi a biztonsági mentésed, vagy esetleg nem is volt ilyesmid.

Halaszd el pár nappal a frissítést, ha egy kampány kellős közepén vagy!

Pont ma jártam úgy, hogy csak gyorsan frissítettem az oldalamat – két kattintás, és a sablonom összeomlott. Az oldalam nem volt elérhető jópár órán keresztül… Elég ideges lettem, mivel a frissítést telefonon, menet közben végeztem el, nem volt lehetőségem leülni a gép elé és megkeresni a hiba okát, netán egy másik sablont használva legalább ideiglenesen elérhetővé tenni az oldalamat.

Hiába a biztonsági mentés, ha nincs időd helyreállítani a rendszert! Ez egy kampány kellős közepén nagy veszteséget okozhat, úgyhogy azt tanácsolom, hogy 1-1 kampány indítása előtt frissíts mindent, amit csak lehet, és kerüld a Frissítés gombot a kampány végéig!