Bizonyára Te is tudod, hogy ma már számos lehetőség van arra, hogy magad készítsd el honlapodat mindenféle extra költség nélkül.

Még a domainért és a tárhelyért sem fontos fizetned – persze kérdés, hogy ez megéri-e. Mindenképp Téged és a vállalkozásodat minősíti, ha ingyenes oldalon próbálod eladni termékeidet, szolgáltatásodat. (Kivéve, ha pl. egy gasztroblogot hozol létre, sok olvasót szeretnél, és pl. az nlcafé-n írod bejegyzéseidet.)

Ha nincs még domain neved és tárhelyed, számos weboldal kínál megoldást erre a problémádra. Én őket ajánlom: KATT IDE.

Ha mindezzel megvagy, már készítheted is a honlapodat.

Megint csak több út áll előtted:

  • telepítesz valamilyen keretrendszert (WordPress, Drupal, stb.), és számos funkciót teljesen ingyen használva elkezdheted elkészíteni az oldaladat.
    • Előnye: tényleg nem kerül semmibe.
    • Hátránya(i): valóban van arra időd, hogy mindent megtalálj, minden funkciót megismerj és lehetőleg  vonzó weboldalt hozz létre? Beszélsz jól angolul? Ugyanis az információ nagy része angol nyelven érhető csak el. Van annyi számítógépes ismereted, hogy egy kicsit a saját ízlésed szerint átalakítsd a választott sablont?
  • vannak szolgáltatók, akik havi díjért cserébe olyan keretrendszert biztosítanak, ahol sipp-supp összekattintgatod az oldaladat.
    • Előnye: valószínűleg jól fog kinézni a honlapod – bár egy weboldal elkészítése nem csak annak összekattintgatásából áll. (Színelmélet,tipográfia, marketing szemlélet – csak hogy a legalapvetőbbeket említsem.)
    • Hátránya(i): havi díj ellenében mégis csak a saját drága idődet rabolod, ahelyett, hogy az ügyfeleiddel foglalkoznál. Ráadásul a havi díjat folyamatosan fizetheted, ha azt akarod, hogy elérhető maradjon az oldalad. (Ez minimálisan havi 5-6ezer Ft, eléggé korlátolt lehetőségekkel. Ha valódi rugalmasságot akarsz, akkor fizethetsz havonta akár 10ezer Ft-ot is!)

Ha úgy érzed, hogy ezen utak egyike sem áll közel a szívedhez, jobb, ha rábízod valakire az oldaladat! Hosszú távon, hidd el, jobban jársz!

Árajánlatot tőlem is kérhetsz, az igazán nem kerül semmibe!

quote_button